Kinnevik på väg att avyttra Jabong ifrån GFG

Snapdeal sägs vara intresserade av modebutiken.

Redan 2014 ryktades det att den indiska modebutiken Jabong var ute till försäljning. Då trodde många att Amazon skulle lägga vantarna på e-handeln vilket dock aldrig hände.

Nu rapporterar flera medier att Snapdeal ska vara i slutförhandlingar om att köpa Jabong ifrån Global Fashion Group med Kinnevik som storägare.

Annons

Snapdeal tog i slutet av 2015 in en halv miljard dollar samtidigt som Ebay sålde av en del av sitt innehav i nätbutiken.

Jabong behöver en partner

Nu kan man alltså vara på väg att investera en del av pengarna i Jabong som är en av Indiens ledande modehandlare. Det ska dock vara en av de sämre butikerna i den globala modekoncernen GFG.

Det sägs vara svårt att få god ekonomi i Jabong då kunderna köper för så pass små belopp. Kinnevik har tidigare meddelat att man gärna ingår ett partnerskap med någon annan aktör gällande Jabong för att stärka verksamheten.

Lösningen ryktas nu helt enkelt vara en försäljning av Jabong till Snapdeal som är en av landets ledande e-handlare. Detta samtidigt som de inhemska aktörerna som Snapdeal och Flipkart allt mer pressas av Amazons storsatsningar i landet.

LÄS ÄVEN: Tillväxten och förlusterna bromsar in för GFG

Annons