Klänningarnas Tailor Store går till Norge och Danmark

Efter en lyckad start i Sverige tar Sofia Moore sina måttsydda fest- och balklänningar till två av våra grannländer.

Det har gått ett par år sedan e-handlaren Sofia Moore, som säljer måttsydda bal- och festklänningar, lanserade i Sverige. Efter att ha fått en ny teknisk lösning på plats är det nu dags för bolaget att expandera verksamheten till Norge och Danmark.

- När vi startade köpte vi en e-handelslösning men märkte snart att vi blev väldigt inlåsta. Vi fick svårt att göra ändringar och gå in på nya marknader, det blev helt enkelt både för dyrt och för tidskrävande för att vara möjligt, säger David Svensson, en av Sofia Moores tre grundare.

Annons

Nu har Sofia Moore, som sedan starten ska ha dubblat sin omsättning på årsbasis, samma tekniska lösning på plats i alla sina tre länder.

- Efter lanseringen stod det stilla några veckor på de nya marknaderna så när första ordrarna från Norge och Danmark kom kändes det väldigt bra, säger David Svensson.

Breddar med bröllopsklänningar

Personerna bakom Sofia Moore jämför i ett pressmeddelande sitt företag med Tailor Store, som har gått snabbt framåt de senare åren. Precis som sin skjorttillverkande kollega har Sofia Moore produktion på Sri Lanka.

Tanken med företaget är att erbjuda måttsydda klänningar till bra priser, och i samband med expansionen utomlands har Sofia Moore också valt att bredda sortimentet till att omfatta ett bröllopssortiment, en satsning som grundarana bedömer ligger helt rätt i tiden.

- Genom att prata med våra kunder förstod vi att många var på jakt efter prisvärda brud- och tärnklänningar så vi tror att den nya satsningen ligger helt rätt i tiden, avslutar David Svensson.

Annons