Klaravik firar 6 år med tillväxt – siktar mot miljarden i år

Ökade med 80 procent i fjol.

Personer och företag som har för vana att köpa entreprenadmaskiner, lantbruksfordon och verktyg, är förmodligen bekanta med nätauktionsbolaget Klaravik. Företagets e-handel lanserades den 10 april 2012 - det vill säga för exakt sex år sedan - och har sedan dess sett en spikrak tillväxt.

- Vi såg ett behov av att kunna erbjuda en mäklartjänst för stora maskiner i miljonklassen, liksom mindre objekt som verktyg och redskap, inom framför allt byggindustrin och lantbruk för att underlätta hela deras avyttringsprocess. Vi förstod snart att vårt koncept fungerade. Sedan dess har det gått snabbt och varje år har våra förväntningar överträffats, säger Christian Lenander, grundare och vd, i ett pressmeddelande.

Annons

Tredubblar kontorsytan

Med åren har Klaravik hunnit växa till totalt 45 anställda, varav ungefär hälften håller till på huvudbolaget i Karlstad. De nuvarande lokalerna har dock hunnit bli för små, så i nästa vecka går flyttlasset till ett nytt kontor, med en tre gånger så stor yta.

Klaravik, vars auktionsobjekt inte sällan kostar flera hundra tusen kronor styck, passar också på att fira sin sexårsdag med att släppa lite siffror från sin verksamhet. I januari ska företaget till exempel ha passerat “drömgränsen” på 100 000 unika budgivare, och för helåret 2017 kom auktionsomsättningen upp i cirka 600 miljoner kronor, vilket var en ökning på 80 procent jämfört med året innan.

"Vårt koncept har stor potential"

Nu räknar Klaravik med fortsatt tillväxt på alla sina marknader, som förutom Sverige utgörs av Norge, Danmark och Polen. Målet är att varor för över en miljard ska auktioneras ut via företaget under 2018.

- Vi tror att vår affärsidé och koncept har en fortsatt stor potential både i Sverige och på ett flertal andra marknader i framtiden. Vi kommer att fortsätta att utvecklas och växa organiskt och vi tar de steg som krävs. 2017 förmedlade vi maskiner och fordon för 700 miljoner kronor. I år siktar vi på att nå en miljard, säger Christian Knutsson, grundare och CTO.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!