Klarna överväger att stödja Bitcoin i sin Checkout

Betalleverantören Klarna har tidigare varit ganska ljumna inför kryptovalutan Bitcoin. Nu rapporterar dock Dagens industri att företaget jobbar på en lösning för att hantera valutan i deras Checkout.

De som förutspådde att Bitcoin aldrig skulle få fäste i branschen kan snart behöva överväga sin ståndpunkt. Den ena e-handelsjätten efter den andra har på senare tid antingen infört stöd för valutan, i stor eller liten skala, eller uttryckt ett intresse för att göra det i framtiden.

Häromdagen gjorde PayPal det klart att de kommer införa stöd för Bitcoin via ett av sina dotterbolag, och nu hoppar även Klarna på tåget och meddelar att de jobbar på att stödja Bitcoin i Klarna Checkout.

Annons

– Vi vill lansera det men vi kommer inte att göra det förrän vi har försäkrat oss om att vi kan erbjuda kunden den trygghet som vi kan med andra betalsätt. Nu väntar en intern dialog hos oss, där vi och våra jurister kommer undersöka hur metoden kan anpassas efter gällande lagar och regler, säger Erik Engellau-Nilsson, kommunikationschef på Klarna.

Fortfarande skeptisk

Klarnas VD, Sebastian Siemiatkowski, har tidigare uttryckt ett ointresse för kryptovalutan och kallat det för en bubbla. Denna ståndpunkt sägs kvarstå men att införa stöd för Bitcoin skall helt enkelt handla om att erbjuda alla möjliga betalsätt.

– Jag är fortfarande skeptisk till valutans framtid men den här lösningen ska ses i ett annat ljus. Vi vill erbjuda alla populära betalsätt, oberoende om det är faktura, kort eller bitcoin. Allt för att hjälpa våra kunder att sälja mer på nätet, säger Sebastian Siemiatkowski till Dagens industri.

 

Källa: Dagens industri
På bild: Sebastian Siemiatkowski

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!