Klarna erbjuder från och med idag Google Pay

"Även om deras bank inte stöder det".

Googles variant av Apple Pay och Samsung Pay får idag en allierad i betaljätten Klarna. Närmare bestämt är det konsumenterna som valt att hoppa på Klarnas betalkort som från och med idag kan betala med hjälp av Google Pay.

- Alla Klarnakortanvändare som har en Androidtelefon, eller annan Androidenhet, kommer från och med nu att kunna betala i appar, i butiker och vid kontaktlösa betalterminaler utan att behöva ta med det fysiska kortet. Efter en godkänd ansökan är Klarnakortet omedelbart tillgängligt för användning med Google Pay, vilket innebär att konsumenterna kan komma igång direkt utan att behöva vänta på att det fysiska kortet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons

En av de första att erbjuda Google Pay

Enligt Klarna är det idag runt 70 000 svenskar som har hoppat på företagets betalkort.

- Klarna är en av de första bankerna som erbjuder Google Pay till svenska konsumenter. Eftersom Klarnakortanvändare kopplar sitt Klarnakort till ett bankkonto hos en annan bank betyder det också att Google Pay kommer att vara tillgängligt för alla svenska bankkunder, även om deras bank inte stöder det, förklarar Klarna.

LÄS ÄVEN: Klarna utfärdar över 50 000 bankkort på fem månader

Klarnas produktchef David Fock är samtidigt mycket nöjd över att kunna förenkla ytterligare för betalbolagets kunder.

- Tillsammans med Google Pay gör vi vardagslivet enklare för konsumenter och ser till att de kan lämna sina plånböcker hemma och ändå kunna betala på ett smidigt och säkert sätt, säger David Fock.

Enligt David Fock är denna nyhet ett nästa steg i att "kunna erbjuda Klarna överallt".

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!