Globala betalningar: Klarna får ny jättekund i AliExpress

Konkurrenten Adyen är mellanhand.

Det svenska betalbolaget Klarna meddelar idag att man lyckats få in sin betallösning “Pay Later” hos ingen mindre än Alibabas globala marknadsplats AliExpress. Det hela ska vara ett samarbete mellan betalbolagen Alipay, Adyen och Klarna.

Adyen ska nämligen vara betalleverantör till AliExpress och de gör det nu möjligt för kunderna att kunna välja Klarnas Pay Later i kassan.

Annons

- Vi är glada att samarbeta med en tung globalt spelare och e-handelsledare som AliExpress, och tillsammans med Adyen göra det möjligt för kunder att ha större val för hur man betalar i kassan, säger Klarnas kommersiella chef Michael Rouse i ett pressmeddelande.

"Stor efterfrågan från konsumenterna"

AliExpress menar att de har hittat en likasinnad partner i Klarna, och pekar på att den svenska betalmetoden är väldigt populär på flera platser i Europa.

- Klarnas Pay Later har etablerat sig som ett av de mest populära betalningsalternativen på vissa europeiska marknader, med stor efterfrågan från konsumenterna och vi är glada att lägga till detta populära alternativ till vår kassa på flera marknader. Vi ser, tillsammans med Adyen och Klarna, fram emot att expandera till fler marknader i framtiden, säger Cheer Zhang, Head of Global Consumer på AliExpress.

Kunder i Tyskland, Nederländerna, Österrike och Finland är först ut med att kunna handla hos AliExpress med Klarnas betalmetod. Efter att en AliExpress-kund valt Klarnas betalmetod en gång så kommer alla efterföljande köp gå att göra med ett klick.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!