Klarna i samarbete med stor norsk E-handelsplattform

Klarna tar snart klivet in i USA men man slår inte av på takten närmare hemmaplan för det. Nu har den svenska betaltjänsten skrivit ett avtal med den norska plattformsleverantören MyStore. Något som innebär att MyStores kunder kan erbjuda Klarna Checkout i sina nätbutiker.

MyStore är en av Norges största plattformsleverantörer med mer än 1400 nätbutiker som använder sig av deras lösning. Nu utökar man utbudet för sina kunder när man inleder ett nytt samarbete med den svenska betaltjänsten Klarna.

MyStore är Klarnas första Native Partner i Norge och e-handelsplattformens kunder kommer därmed att kunna använda sig av Klarna Checkout utan fasta kostnader, och utan att behöva integrera den i nätbutiken.

Annons

– Detta partnerskap ger oss och MyStore ett revolutionerande erbjudande till marknaden, särskilt med tanke på att butikerna inte behöver tänka på integrationer, och inte har några fasta månadsavgifter. Vi ser fram emot att se effekten av detta genom försäljningstillväxt både på stationära och mobila enheter, säger Fredrik Green, Norgechef hos Klarna.

Lokala betalningsmetoder

Både MyStore och deras kunder säljer allt mer utanför Norges gränser och genom samarbetet med Klarna ska MyStore få en stark partner för fortsatt internationell tillväxt.

För deras kunder innebär det att de kan erbjuda lokala och populära betalningsmetoder på de marknader där Klarna erbjuder Klarna Checkout. Något som för närvarande omfattar Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien, Österrike och inom kort även USA.

– Vi är stolta och glada över att kunna leverera detta unika erbjudande till våra befintliga och nya kunder tillsammans med Klarna. Båda parter har arbetat hårt för att förenkla processer och göra det möjligt att snabbt kunna sätta upp en butik där Klarna Checkout ingår. Med detta erbjudande kan vem som helst komma igång med att sälja sina varor på nätet med bästa kassalösningen på marknaden, utan integration och utan fasta kostnader, säger Yngve Larsen, VD på MyStore.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!