Klarna lanserar globalt BankID: Viktigt för e-handelns tillväxt

En global plattform för kundautentisering.

Betalföretaget Klarna meddelar idag att de har en stor nyhet att förmedla till världen. Det svenska företaget har nämligen lanserat en global plattform för kundautentisering.

- I korthet är plattformen en samlingstjänst ("aggregator") av såväl globala som lokala autentiseringslösningar. Genom plattformen kan multinationella såväl som nationella företag, till exempel e-handlare och andra banker, erbjuda en enkel, säker och personlig kundautentiseringsupplevelse, oberoende av marknad och med en enkel engångsintegration, skriver företaget till redaktionen.

Annons

Det är alltså en plattform som samlar många andra autentiserings-lösningar, som exempelvis den mycket populära svenska lösningen BankID.

Förtroende är mycket viktigt

Tanken är att företag ska kunna använda Klarnas nya plattform för att enkelt kunna säkra identiteten på kunderna, oavsett var i världen de handlar ifrån. Samtidigt som de själva slipper underhålla systemet, då Klarna kommer att stå för det.

- Att upprätta förtroende mellan kunder och företag online är en viktig fråga för att onlinehandeln ska nå sin fulla potential och vår plattform är ett bra verktyg för just detta, skriver Klarna.

Plattformen ska genom ett API ge tillgång till ett brett utbud av globala och lokala autentiseringsmetoder.

Dessa inkluderar engångslösenord via sms eller e-post, lokala alternativ som BankID i Sverige och Norge samt Klarnas egenutvecklade globala bankinloggning. Mer information om lösningen finns här hos Klarna.

Annons