Klarna shoppade upp sin konkurrent för nära 1 miljard

Tar över 600 aktiva handlare.

Klarna köpte den brittiska konkurrenten Close Brothers Retail Finance, CBRF, i september 2018. Nu har priset för förvärvet äntligen avslöjats i en liten fotnot i Klarnas bokslutskommuniké:

- Förvärvet uppgick till 980 miljoner kronor och betalades kontant.

Annons
Annons

- Förvärvet förväntas förstärka Klarnas position i Storbritannien avsevärt avseende finansieringslösningar och kommer att öka expansionstakten i tjänsteerbjudandet till konsumenter, skriver betalbolaget i sitt bokslut. 

Genom uppköpet tar det svenska betalbolaget över CBRF:s handlare i Storbritannien till sin egen plattform. I september rapporterades siffran på de aktiva handlarna vara 600 stycken, och däribland företag som Samsung Electronics, GAME, Ebuyer, Emma Madrass, Cotswold Outdoor och Victorian VVS, skrev Klarna på sin sajt

- Vi är glada att välkomna CBRF till Klarna. Vad CBRF har uppnått hittills i Storbritannien är imponerande men tillsammans kan vi investera i att uppnå den fulla potentialen i verksamheten, sa Michael Rouse, kommersiell chef på Klarna, i ett tidigare pressmeddelande. 

Close Brothers Retail Finance grundades 2014. Företaget jobbar med konsumtionslån via en skräddarsydd lösning för e-handlare och butikskedjor. CBRF:s affärsidé liknar alltså Klarnas. 

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!