Klippkungen till Norge: ”Mer än fördubblat omsättningen”

En till svensk e-handlare tar sig an Norge efter sockerskatten.

Klippkungen.se, som säljer godis på nätet, startade upp sin digitala verksamhet så sent som sommaren 2016. Bolaget ägs dock av ERT Godis, som enligt egen utsago ska vara en av landets största privatägda grossister av godis, snacks och läsk.

Klippkungens expansion har gått snabbt och e-handelsföretaget finns redan i Sverige, Danmark och Finland. Nu meddelar företaget att de även tar sig an Norge.

Annons
Annons

"Stort intresse för svenskt godis"

Sedan den 1 juni ska Klippkungen även serva norska kunder med sitt godisutbud på nätet.

- Vi har märkt ett stort intresse för svenskt godis och konfektyr från vårt västra grannland, men vi kunde inte ana vilken massiv efterfrågan det skulle bli när vi öppnade upp även för norska kunder. Den gångna veckan har vi mer än fördubblat omsättningen. Det finns bevisligen ett stort sug efter ett omfattande utbud av svenskt godis, snabba leveranser och god service, säger Per Sorting, Business Area Sales Manager på Klippkungen, i ett pressmeddelande.

Expansionen kommer efter att Norge infört en sockerskatt som visat sig gynna konkurrenten Maxgodis.se, som också säljer till norska konsumenter.

LÄS ÄVEN: Norsk sockerskatt blev succé för svenskt e-handelsföretag

Klippkungen rapporterar alltså omedelbar succé efter att ha öppnat upp för norrmän att handla, och nu satsar företaget på att bli en stor aktör i Norge när det kommer till online-godis.

- Den gångna veckans försäljning visar att vi var rätt ute med den här satsningen. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa fas i expansionen, och räknar med att snabbt bli det givna valet även för norrmän som vill handla godis och konfektyr till bra priser, säger Per Sorting.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!