Kommer framtidens E-handel vara M-handel

Vi börjar måndagen med ett videoklipp ifrån Open Mobile Summit där eBays CEO, John Donahue, pratar om framtiden inom handel. Han berättar att vi står inför en fundamental förändring av hur människor handlar och betalar för saker. John förutspår att vi inom de närmaste 3 åren kommer att få se mer förändring inom shopping än vi sett de senaste 20 åren. Nyckeln till denna förändring sägs vara de mobila enheterna. Ni kan se videon här nedanför.

Annons

E-handlaren Peter Höjman ser ut att ha blivit inspirerad av denna video och har analyserat sin egen mobila trafik, något ni kan läsa om här. Han kommer fram till att det går snabbt nu, mycket snabbare än vad de flesta någonsin kunnat drömma om. Detta även i hans segment, arbetskläder, som förmodligen inte är demografin unga hippa internetfantaster.

Peter lyfter även detta med växande mobila enheter och skillnaderna i storlek. Han tar upp ett exempel på en ny mobil som faktiskt är 5,3" stor. Vi skrev nyligen en artikel om surfplattor, mobiler och m-handel där det stora exemplet var en 4,7" mobil, som våra läsare inte trodde skulle slå igenom. Ni finner denna artikel här: Är surfplattor bättre än mobiler för oss E-handlare.

Butiker blir Showrooms

John berättar, i videon ovan, om en ny intressant funktion som handlar om att folk ska kunna fota produkter i butik, med sin mobil, och sedan få förslag på liknande produkter hos eBay. Vi har även läst om hur Amazon försöker göra varje butik till sitt showroom med en liknande applikation.

Peter Höjman är övertygad om att 2012 är året då m-handeln slår igenom och han tror att mobilen kommer att förändra, och dominera, vårt sätt att handla inom de kommande 3-5 åren. Hur tror ni att framtidens e-handel ser ut?

 

Relaterade nyheter:
Den renodlade e-handelns era kan vara över
En betydande del av julhandeln kommer ske via mobilen
M-handeln exploderar i USA, i alla fall plattformarna för det
Mobiler står för 10 procent av trafiken till E-handlare
M-handeln växer starkt enligt ny undersökning

Annons

Annons