Komplett Group lanserar ny reseportal i Norge

Nu kan norrmännen boka sina semesterresor på Komplettreiser.no. En ny reseportal som nätjätten Komplett Group lanserat i samarbete med landets största researrangör, Reisegiganten AS. Under nästa år är planen att rulla ut tjänsten i Sverige och Danmark.

Den norska e-handelskoncernen Komplett Group hymlar inte med att man vill bli Nordens svar på Amazons. En vision som de sakta jobbar mot med olika uppköp här i norr, men även ute i Europa och nyligen köpte man majoriteten av det tyska e-handelsföretaget Comtech.

Nu ger sig nätjätten även in i resebranschen med en ny reseportal, Komplettreiser.no.

Annons

– Vårt mål är att ge kunderna det de vill ha. Nästan hälften av all e-handel är köp av resor. Som Skandinaviens största e-handelsaktör vill vi utöka vårt erbjudande till kunderna och vara den naturliga shoppingkanalen på nätet, säger Kompletts marknadsdirektör, Jan H. Johnsen.

Till Sverige nästa år

Komplett Reiser är en sökmotor för semesterresor och lågprisflyg där kunden kan jämföra priser från olika nordiska researrangörer och utvalda flygbolag. Det hela sker i samarbete med Resegiganten AS som är Norges största researrangör och bland annat driver Restplass.no och Solfaktor.no

Det här är inte första gången Komplett Group försöker utnyttja sitt varumärke och trafik för att bygga upp nya företag. Förutom flera fristående butiker har man även gett sig in i apoteksbranschen samt finansvärlden med KomplettBank.no och KomplettForsikring.no.

– Komplett Reise är det senaste tillskottet i Komplett Groups satsning. Vi är i förarsätet av den nordiska e-handeln, och denna expertis, utvidgar vi nu till ytterligare kategorier. Komplett kommer att fortsätta växa och planen är att lansera Komplett Reiser i Sverige och Danmark under 2016, säger Jan H. Johnsen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!