Komplett har lanserat sitt norska nätapotek

Den norska e-handelskoncernen har rullat ut sin senaste storsatsning, Komplettapotek.no.

Nätjätten Komplett Group, som omsatte drygt 6,7 miljarder norska kronor förra året, är en av Europas största e-handlare. Något man lyckats bli genom en rad strategiska uppköp, både i Norden och ute i Europa, men även genom att ständigt bredda sitt produktutbud.

Från att tidigare främst ha varit en elektronikhandlare är man idag verksam inom en mängd olika branscher. Till exempel babyprodukter, kosmetika och vitvaror, samtidigt som satsningarna inom resor, bank, försäkringar och bildelar rullar vidare.

Annons
Annons

Sedan tidigare har man även fått tillstånd att driva apoteksverksamhet i Norge och nu är det dags för nätjätten att lansera sitt nätapotek, Komplettapotek.no.

1 procent av marknaden 2016

Enligt Netthandel.no finns det i dagsläget endast receptfria läkemedel i nätbutiken men med start nästa år kommer de även att få sälja receptbelagda läkemedel. Något som innebär att man på allvar kan ta upp kampen med Norges stora apoteksaktörer.

Under förra året såldes det mediciner för 22 miljarder norska kronor, varav en tredjedel av omsättningen kommer från receptfria läkemedel. Kompletts mål är att ta 1 procent av marknaden under 2016, vilket motsvarar 220 miljoner norska kronor, och inom fem år ska den andelen femdubblas.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!