Komplett öppnar e-handel i Finland

Den norska jätten intar ännu en nordisk marknad.

Komplett lanserar en finsk systersida, Komplett.fi. Det berättar företaget idag i ett pressmeddelande. En orsak till att det blir just Finland som blir nästa marknad, är att landets befolkning blivit väldigt flitiga e-handlare.

Många finnar handlar från utlandet

Vi kunde nyligen berätta att var femte finländare handlat i en svensk nätbutik och trenden bland nordbor att handla i grannländernas nätbutiker är något som även Komplett snappat upp.

Annons

- Finland öppnar upp möjligheter för oss. En orsak till att stora delar av näthandeln sker utanför Finlands egna gränser, har sin förklaring i att en del intressanta produkter inte finns i lokala nätbutiker, säger Live Haukvik, COO för kompletts nätbutiker i Norden, i pressmeddelandet.

“Tror vi kan fylla ett behov”

Trots att det flitiga e-handlandet i öst även leder till större konkurrens, tror hon att Komplett kommer att kunna slå sig in även på den finska marknaden.

- Finland är en ny spännande marknad för oss att växa i. Vi vet att den finska näthandelsmarknaden präglas av tuff konkurrens, men vi tror att vi kan fylla ett behov som saknas. Vi ska vara relevanta för kunderna och ge trygghet i alla delar av handeln. Huvudfokus i första fasen kommer att vara datorutrustning, Komplett PC och gaming, men hela vårt stora lagerförda produktsortiment kommer att vara tillgängligt för de finska konsumenterna.

Ska bli en marknadsplats

Hon säger också att planen är att Komplett nu ska bli en marknadsplats även i Finland, där även externa partners kan sälja sina produkter via företagets plattform.

- Vid lansering kommer det inte vara tillgängligt i Finland, men planen är att rulla ut marknadsplatsen så fort vi har etablerat Komplett som ett varumärke och har fått en betydande kundbas i den finska marknaden. Då kommer Komplett vara stället där kunderna kan handla det mesta från A-Ö, avslutar Haukvik.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!