Konkurrenten går in och räddar konkursade modekoncernen

Vill åt herrkläderna.

I förra veckan kunde vi berätta om hur den danska modekoncernen CNS Group hade gått i konkurs efter att deras största kund, en tysk e-handlare, också gått i konkurs. CNS Group hoppades då på en snabb lösning för alla intressenter och medarbetare.

LÄS ÄVEN: Stor modekoncern konkar när nätbutik slänger in handduken

Annons

Och snabbt gick det. Redan i fredags klev en annan dansk modekoncern in och tog över hela CSN Group, med omedelbar verkan.

"En tydlig förstärkning"

Det bolag som “räddar” CNS Group heter DK Company och är också ett modehus med flera varumärken. Det konkurrerande företaget är främst intresserad av CNS Groups varumärken Solid och Tailored & Originals. DK Company har 20 varumärken under sig men endast tre av dessa är för herrkläder.

- Under en längre tid har DK Company letat efter möjligheter att utöka vår verksamhet inom herrkläder. I dag har vi 17 kvinnliga märken och tre manliga märken: Matinique, Casual Friday och Blend. Vi ser förvärvet av Solid och Tailored & Originals som en tydlig förstärkning inom våra manliga märken, säger Jens Poulsen, vd på DK Company, i ett pressmeddelande.

DK Company kommer alltså att fokusera på CSN Groups två herrmärken, Solid och Tailored & Originals, som tillsammans uppges omsätta runt 200 miljoner danska kronor. Hälften av de anställda på CSN Groups huvudkontor har samtidigt erbjudits jobb hos DK Company.

Annons