Search
Close this search box.
ANNONS

Köp i videoannons nästa steg i Facebooks e-handelsflirt

Köp i videoannons nästa steg i Facebooks e-handelsflirt
Annonstittaren kan snart göra en snabb affär
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Facebook uppges vara på gång att lansera möjlighet för kunderna att handla direkt i forumets videoannonser.

ANNONS

Att Facebook öppnar upp för mer och effektivare annonsering har vi sett flera exempel på. Senast var det Facebooks Messenger-app som skulle öppna upp för annonsörer att ta kontakt med sina kunder, och nu rapporterar flera medier att videoannonser som är öppna för handel är på gång för lansering. Detta kan också ses som ett tecken på att nätverket på nytt närmar sig e-handeln, vilket vi också sett exempel på tidigare.

Kunden ska alltså kunna handla direkt i annonsen. Enligt till exempel nyhetssajten Engadget kommer till exempel en kund som ser en Nike-video kunna klicka på videon för att få mer information om de varor som visas upp. Vill man sen göra ett köp ska en ny knapp koppla kunden vidare till företagets webbplats.

Inspirerat av YouTube? 

Engadget jämför videoannonserna med det format som erbjuds på YouTube där den som tittar på en film i samma veva kan ta del av information om relaterade produkter i flödet bredvid filmen. I Facebooks fall ska en extra funktion vara på gång som låter besökaren spara information från annonserna till ett eventuellt senare köp.

De nya videoannonserna ska enligt uppgift rullas ut för tester om ungefär en månad.

Dela artikeln: