Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Kortjätten: Nästa år ska du kunna betala med ansiktet

Kortjätten: Nästa år ska du kunna betala med ansiktet
Fingeravtryck går också bra
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

E-handla med hjälp av biometri.

ANNONS

Kortbolaget Mastercard meddelar idag att de kommer att satsa stort på betalningar med till exempel fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, så kallad biometrisk autentisering.

Kommer april 2019

Banker som ger ut Mastercard-kort ska helt enkelt kunna erbjuda biometri när det gäller autentisering vid shopping på nätet. Banker kommer att erbjuda biometriska lösningar till sina kortinnehavare från och med april 2019, som en del i Mastercards nya satsning.

- Biometri matchar konsumentens förväntningar på ännu säkrare och smidigare betalningslösningar i sin allt mer digitala livsstil. Det gör köpet mycket enklare då konsumenten slipper komma ihåg lösenord utan istället använda sitt fingeravtryck eller en bild av sig själv för att autentisera köpet. Något som kommer såväl konsumenter, handlare och banker till nytta, säger Sasha Krstic, regionchef Mastercard Norden och Baltikum, i ett pressmeddelande.

Ingen gillar lösenord

Enligt Mastercard föredrar 93 procent av konsumenterna biometri framför ett traditionellt lösenord för att godkänna en betalning. Samtidigt sägs oavslutade köp gå att minska med uppemot 70 procent med hjälp av till exempel fingeravtryck istället för en engångskod via SMS, som tidigare använts.

Mastercards tjänst för biometrisk autentisering av betalningar ska redan idag finnas tillgänglig för banker i 37 länder runt om i världen. Under nästa år ska tjänsten alltså rullas ut på bred front bland annat här i Sverige.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!