Kosttillskottsbutik spänner musklerna med nytt uppköp

E-handelsföretaget Svenskt Kosttillskott breddar verksamheten med ett nytt förvärv. Nätbutiken kommer från och med idag ta över all handel från branschkollegan VitaPost. Med uppköpet hoppas man kunna nå en ny och kompletterande målgrupp.

E-handlaren SvensktKosttillskott.se grundades redan 2005 och säljer kosttillskott med inriktning på sport och träning. Man driver även dotterbutiken SvenskHalsokost.se, där man har ett tydligare fokus på hälsa och skönhetsvård.

Med förvärvet av VitaPost breddar man ytterligare och hoppas nå ytterligare en kundgrupp som handlar hälsotillbehör och hälsokost på nätet.

Annons

– Med VitaPost förstärker vi vår position på marknaden. VitaPost har en väldigt intressant och något mognare målgrupp samt att de är väldigt starka på hälsotillbehör. Svenskt Kosttillskott med dotterbolag Svensk Hälsokost har sin styrka i kosttillskott och hälsokost. Tillsammans kommer det att stärka hela vår koncern på ett positivt sätt, säger Morgan Norrestam, VD Svenskt Kosttillskott.

Satsar på fri frakt

VitaPost, som grundades 2003, tillhandahåller främst hälsokost, naturläkemedel samt hälsotillbehör och man ser det som ett väldigt bra komplement till de befintliga nätbutikerna.

– Vi kommer att bibehålla det som är bra med VitaPost men genomföra en hel del spännande förändringar för kunden, bland annat kommer vi att erbjuda fri frakt på alla köp över 100 kronor från och med januari, säger Morgan Norrestam.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!