Kraftig fläktbrist – e-handlarna laddar i hettan

"Inköparna tog i som aldrig förr".

Är du på jakt efter en fläkt i kampen mot värmen? Då är du tyvärr alldeles för sent ute. Med ihållande värme flera veckor i rad har de helt enkelt gått åt som smör i solsken. På flera håll har besvikna och svettiga kunder mötts av "slut i lager" när de sökt på bords- eller golvfläktar. 

"Mer än fyrdubblat försäljningen"

Nu rapporterar både NetOnNet och Webhallen om hur rusningen efter fläktar och luftkonditionerare har nått rekordnivåer.

Annons

- Jämfört med 2017 så är årets tillväxt enorm. Vi har mer än fyrdubblat försäljningen av AC i såväl antal som omsättning för perioden maj-juli 2018 jämfört med samma period 2017, säger Nora Ay, PR- och kommunikationschef på NetOnNet, i ett pressmeddelande.

Att NetOnNet hade förberett sig inför sommaren med noggrann planering, hjälpte tyvärr inte.

- Våra inköpare och vår logistikavdelning har gjort ett oerhört fint arbete med att förhandla och planera för att säkerställa rätt volymer av fläktar och AC och trots att de tog i som aldrig förr så gapar även våra Lagerhyllor tomma i nuläget.

"Varmare än i Dakar"

Nu ser dock räddningen ut att vara på väg. I nästa vecka ser massiva laster av fläktar ut att kunna nå Sveriges e-handelslager. NetOnNet får i början av veckan "ett par tusen" golv- och bordsfläktar levererade, och Webhallen kommer med ett liknande besked.

- Trots att det är varmare i Sverige än i Dakar så finns det en chans till bris i (vind)tunneln. Tisdagen den 24:e juli blåser en last bordsfläktar in på vårt huvudlager. Se till att säkra en snarast! uppmanar Webhallen på sin Facebooksida.

Annons