Lager 157: ”Först i Sverige med mobil självutcheckning”

Ingen kortterminal eller plånbok behövs.

Butikskedjan Lager 157 meddelar idag att de är först ut i Sverige med mobil självutcheckning i butik. Tillsammans med e-handelsleverantören Viskan och betalbolaget Klarna så ska Lager 157:s kunder snart slippa de traditionella kassorna.

Konceptet med “self checkout” har redan smygtestats i en av Lager 157:s butiker men nu ska man alltså lansera det officiellt. Den 22 november ska Lager 157 öppna portarna till en ny “toppmodern citybutik” på Drottninggatan i Stockholm.

Annons
Annons

- Det här är ytterligare ett sätt som vi både förbättrar för våra kunder och förenklar modebranschen på, säger Stefan Palm, vd på Lager 157, i ett pressmeddelande.

"Väldigt många kommer att göra"

En butik som alltså ska låta kunderna själva checka ut med sina mobiltelefoner. Det sker dock med hjälp av en pekskärmsterminal i butiken.

- Du betalar sen antingen i den vanliga kassan, precis som vanligt, eller som väldigt många kommer att göra med hjälp av din mobil i self checkout. Precis som du checkar ut på nätet bekräftar du här med din mobil och är sen klar att gå, säger Stefan Palm.

"Smidigheten från näthandel"

Kunderna kommer alltså att kunna gå runt i butiken och välja ut det de vill ha för att sedan själva checka ut och betala med Klarna i mobilen.

- Tillsammans med Lager 157 och Viskan har vi tagit fram en ny lösning som kombinerar smidigheten från näthandel med det bästa från fysisk handel. Kunderna får flexibiliteten att direkt i butiken själva kunna bestämma när och hur de vill betala. I Klarnas app kan sedan kunden få en tydlig överblick samt kontroll över sina köp, säger Linus Sandberg, kundansvarig på Klarna.

Den nya mobila checkouten ska vara en del av Viskans produktsvit Viskan Instore.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!