Lagerjätte bygger ut – nytt avtal om 159 000 kvadrat

Sportamore och KitchenTime får nya grannar.

Fastighetsaktören Bockasjö har sedan tidigare ett lager i Eskilstuna på 23 000 kvadratmeter som hyrs av e-handeln Sportamore. Nu meddelar Bockasjö att företaget har ingått ett avtal med Eskilstuna kommun som ger företaget tillgång till en 159 000 kvadratmeter stor markyta, där företaget nu ska bygga fler lagerbyggnader.

Vill bygga två nya lager 

Planen är att etablera två nya lagerbyggnader, som ska bli 27 000 respektive 31 000 kvadratmeter stora. Den nya lagerytan ligger i anslutning till Sportamores befintliga lagerlokal, där e-handeln KitchenTime för övrigt också håller till.

Annons
Annons

- Tillsammans med Eskilstuna kommun är vi väl rustade att både möta e-handelns behov av lagringskapacitet och att fasa ut gamla byggnader med mer ändamålsenliga lokaler, konstaterar Joakim Hedin, vd på Bockasjö, i ett pressmeddelande.

Från Eskilstuna Logistikpark, som området kallas, nås enligt Bockasjö 3,5 miljoner människor inom en timme. Samtidigt kan leveranser till Norden genomföras inom ett dygn, och Joakim Hedin tycker därmed att Eskilstuna är den perfekta platsen för nordiska e-handlare att etablera sig i.

- Vi menar att det är ett väldigt bra geografiskt läge för just e-handel, säger han till Ehandel.se.

Den uppfattningen delar Eskilstuna kommun, som ser fram emot den nya lageretableringen.

- Vi glädjer oss åt Bockasjös offensiva satsning som befäster Eskilstunas position som ett av landets viktigaste och mest expansiva logistiknav, säger David Hofmann, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

"För diskussioner"

Även om Bockasjö nu har fått ovan nämnda markyta till sitt förfogande, finns det inga beslut om vilka som ska husera i de kommande lagren. Nu ska satsningen marknadsföras och först därefter kan det bli avtal med nya e-handlare. Fritt fram för intressenter att höra av sig till Bockasjö, med andra ord.

- Det finns inga avtal än, men däremot för vi diskussioner med nya tänkbara etableringar, säger Joakim Hedin.

Om namnet Bockasjö låter bekant i e-handelssammanhang, så kan det bero på att företaget just nu är i färd med etableringar av logistikbyggnader på Hisingen Logistikpark. Företaget har också färdigställt terminaler i Örebro och Västerås, som numera har PostNord som hyresgäst.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!