Search
Close this search box.
ANNONS

Let's Deal-grundaren tillbaka - lanserar ny e-handel

Let's Deal-grundaren tillbaka - lanserar ny e-handel
Johanna Lindberg, Filip Hars och Alexander Hars
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Ska skaka om textilbranschen med globalt familjefรถretag.

ANNONS

Sรคngklรคder som tillverkats pรฅ ett hรฅllbart sรคtt av tillverkare med schyssta arbetsvillkor, det borde vรคl inte vara sรฅ svรฅrt att fรฅ tag i? Sรฅ resonerade Letโ€™s Deal-grundaren Alexander Hars nรคr han tillsammans med sin sambo Johanna Lindberg gav sig ut pรฅ en jakt efter nya pรฅslakan.

Vill lyfta fram mรคnniskan bakom produkten

Paret stรถtte dock pรฅ patrull, bland annat visade sig "egyptisk bomull" kunna betyda lite vad som helst, och dรคrmed var en ny fรถretagsidรฉ fรถdd. Efter ett och ett halvt รฅrs arbete lanserar duon, tillsammans med Alexanders tidigare kollegor pรฅ Letโ€™s Deal, nu det nya varumรคrket Alva, med denย tillhรถrande e-handeln Alvalinen.se.

Planen รคr att sรคlja hรฅllbara sรคngklรคder av ekologiskt odlad bomull, som dessutom ska ha plockats av personer med rimliga arbetsvillkor och skรคliga lรถner. Samma sak gรคller fรถr fabrikerna dรคr sรคngklรคderna tillverkas.

- Frรฅn bomullsfrรถ till fรถrsรคljare finns det vรคldigt mรฅnga steg. Mรฅnga varumรคrken gรฅr bara till fabriken nรคr de vill kontrollera hur arbetarna har det, men vi vill veta var och hur bomullen har odlats. Vi vill lyfta fram mรคnniskan bakom produkten, och ge den personen - som tyvรคrr ofta marginaliseras i textilbranschen - ett ansikte, sรคger Alexander Hars till Ehandel.se.

"ร„r verkligen ett familjefรถretag"

Bakom Alva stรฅr fรถrutom Alexander Hars och Johanna Lindberg, รคven Lars Karlsson, som ocksรฅ var med och grundade Letโ€™s Deal, och hans sambo Madelen Bergh. I gรคnget ingรฅr dessutom paret Tobias och Jenny Tuleby samt Thomas Krantz.

Alla i gruppen arbetar operativt med fรถretaget, utom Jenny Tuleby, som av Alexander Hars beskrivs som en "entusiastisk finansiรคr".

- Sรฅ det hรคr รคr verkligen ett familjefรถretag. Vi รคr ett tight gรคng, konstaterar han.

Fรถr att lyckas med ambitionen att gรถra skillnad i textilbranschen har Alva slagit sig ihop med det indiska bondekooperativet Chetna Organic, som samlar รถver 30 000 bomullsodlare, och arbetar fรถr att fรถrbรคttra bรฅde deras arbetsmiljรถ och livskvalitet i allmรคnhet. Alexander Hars och hans medarbetare har sjรคlva rest till Indien fรถr att kontrollera villkoren hos de odlare och producenter fรถretaget arbetar med.

Gรฅr in i Tyskland som nรคsta land

ร„ven om Alvas e-handel officiellt sett inte har lanserats รคn, sรฅ har butiken provkรถrts sedan ett par veckor tillbaka. Hittills ska ett hundratal kunder ha lagt bestรคllningar, och enligt Alexander Hars har fรถretaget fรฅtt en hel del positiv feedback.

- Det รคr det viktigaste fรถr oss, att kunderna รคr nรถjda med produkten. Vi gรถr det hรคr som en lรฅngsiktig satsning och tรคnker sรฅ smรฅningom lรคmna รถver det till vรฅra barn. Dรคrfรถr kรคnner vi att det รคr viktigare att det blir rรคtt รคn att det gรฅr snabbt.

Vid premiรคren finns Alva endast som en svensk nรคtbutik, men inom en snar framtid planerar fรถretaget att รคven ge sig in pรฅ den tyska marknaden. Och det tar inte slut dรคr, utan bolaget har siktet instรคllt pรฅ global fรถrsรคljning.

- Vi tycker att det hรคr รคr en jรคttebra produkt och vill fรถrstรฅs fรฅ ut den till fler lรคnder, avslutar Alexander Hars.

Dela artikeln: