Leverantörens nyemission fulltecknad efter två timmar

Tog beslut om maxgräns på 300 000 kronor per person.

Att intresset skulle bli stort när e-handelsleverantören Litium bjöd in allmänheten till en nyemission var ganska väntat. När det i går eftermiddag var dags att dra igång crowdfundingrundan på Pepins plattform, hade nämligen det maximala investeringsbeloppet per person satts till 300 000 kronor. 

"Roligt och otroligt motiverande"

Trots det dröjde det inte ens två timmar förrän emissionen hade fulltecknats och de önskade 32,5 miljonerna var insamlade. Strax därpå meddelade Litium, som levererar plattformar till e-handlare, att emissionen var avslutad.

Annons
Annons

- Det är självklart roligt och otroligt motiverande att intresset för vår nyemission varit så stort. Jag vill välkomna alla nya ägare, de nya storägarna Aktia Fondförvaltning och Fredrik Österberg samt våra befintliga ägare som betyder mycket för oss i vår resa framåt, säger Litiums VD Henrik Lundin, i ett pressmeddelande.

Litium har tidigare gått ut med att pengarna från emissionen kommer att användas till bland annat en expansion i Norden. Eftersom rundan riktade sig till allmänheten var både nya och gamla ägare välkomna.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!