Leverantörens ”success team” ska öka e-handlarnas tillväxt

Driver trafik och ökar konverteringen.

Tidigare i år kunde vi med hjälp av Ehandelsindex visa att Jetshop är den största betalplattformen inom svensk e-handel, och senare under året stod det också klart att det går bra för leverantörens kunder - åtminstone när Black Friday står för dörren.

LÄS ÄVEN: Jättarna tar säljet - fler dubblar sin Black Friday

Annons

Hjälper kunderna att optimera

Alla leverantörer vill förstås ha nöjda kunder, och för att dra sitt strå till stacken har Jetshop tillsatt ett nytt team som ska hjälpa e-handlarna att öka sin tillväxt.

LÄS ÄVEN: Tävlingen avgjord - Jetshop störst alla kategorier

Gruppen, som i dag består av sex personer, har fått namnet “Customer Success Management” och har enligt Jetshop “gedigen kompetens inom affärsutveckling, management, digital marknadsföring och försäljning från större e-handlare”. Uppgiften? Att driva tillväxt i e-handelsbolag.

- Teamet använder sig av statistiskt underbyggda analyser för att rådge kunden i hur de kan optimera sin e-handel. Detta genom att strukturerat arbeta med att driva kvalitativ trafik, öka konvertering på sajt, öka snittordervärde, säkerställa leveranskvalitén, samt återköpsfrekvens och lojalitet. Det vill säga alla parametrar som påverkar kundens försäljning, skriver Jetshops marknadschef Mikaela Lennermar i ett mejl till Ehandel.se.

"Växer hundra procent snabbare"

Teamet på Jetshop arbetar tillsammans med personer på e-handelsföretagen för att snabba på tillväxten. Servicen uppges vara gratis för alla e-handlare som ingår i Jetshops affärsmodell “revenue share”, som i korthet går ut på att Jetshop tjänar mer om det går bra för e-handlaren.

- De e-handlare som arbetar med Customer Success Management växer under perioder mer än hundra procent snabbare än vad konkurrenterna gör i sina respektive branscher. Vi ser att vårt Customer Success Management team levererar ett stort mervärde och tillväxt till våra kunder, skriver Mikaela Lennermar.

Jetshops succéteam består i dag av Kristofer Hillhammar, Maria Gustavsson, Raye Walter, Tongil Lim, Jenny Dixon och Johan Trägårdh.

Annons
Annons