Linas Matkasse tar klivet in i Finland

Det svenska matkasseföretaget investerar i finska Keittiökaveri som nu byter namn till Sannan Ruokakassi.

Linas Matkasse, som under sommaren 2015 fick en ny minoritetsägare i norska Herkules Capital, omsätter över 1 miljard kronor och levererar över 55 000 matkassar varje vecka. Förutom i Sverige finns man även representerat i Norge under namnet Adams Matkasse samt i Holland, Mathijs Maaltijdbox.

Tidigare i år flaggade bolaget för fortsatt expansion. Nu är det dags efter att Linas Matkasse valt att investera i det finska matkasse-företaget Keittiökaveri som under våren lyckats fyrfaldiga sina veckoleveranser.

Annons

– Vi har under våren garanterat varit det snabbast växande företaget i matbranschen i Finland. Nu vet vi att det finns en väldig efterfrågan på matkassar i Finland och vågar satsa på fortsatt stark tillväxt, säger Susanne Lindroos, grundare och VD av Keittiökaveri.

Ska bli ledande i Finland

I samband med investeringen byter det finska företaget namn till Sannan Ruokakassi efter grundaren Susanne Lindroos. Man kommer även att förnya produktsortimentet och med nya ekonomiska muskler väntar man en fortsatt starkt tillväxt.

Samtidigt är onlinehandeln med mat fortfarande i sin linda i Finland och Sannan Ruokakassi har som målsättning att bli störst på hemlevererad mat i Finland redan i år.

– Vi är väldigt glada över hur väl våra matkassar har tagits emot bland kunderna. Vi tror att vi har alla chanser att nå en likadan tillväxt som matkassarna gjort i Sverige och Norge, säger Susanne Lindroos.

Annons