Lindex börjar sälja på ASOS

Ehnbåges onlinestrategi tar form.

Lindex har under en tid brottats med vikande siffror. För att råda bot på detta har koncernen bland annat försökt att förnya sin onlinestrategi. Detta har man bland annat gjort genom att börja sälja en del av sina kläder via Nelly, ett samarbete som inleddes tidigare i somras.

LÄS ÄVEN: Lindex om försäljningen hos Nelly - "Ser ett intresse"

Annons

Kläder blir tillgängliga i 200 länder

Nu kör företaget vidare på samma spår. Knappt har Susanne Ehnbåge hunnit bli varm i kläderna i sin nya roll som vd för klädkedjan, förrän nästa nyhet nu tillkännages. Lindex ska även börja sälja ett urval av underkläder och nattplagg i det brittiska e-handelsföretaget Asos e-handel, vilket uppges innebära att en del av Lindex kläder nu blir tillgängliga för kunder i mer än 200 länder världen över.

- Vi är mycket kundfokuserade på Lindex. Vi vill ge en enastående shoppingupplevelse och en del av detta är att möta kunden där hon vill mötas. Vi är väldigt glada över att expandera tillsammans med ASOS och att nå våra kunder, var de än befinner sig i världen, säger Henrik Sörstedt, Director of Customer Experience på Lindex, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: ASOS tar klivet in i Sverige - lanserar svensk sajt

Annons