Liseberg och Coop satsar på faktura med Collector

Collector blir ny leverantör av betallösningar inom e-handel för Liseberg och Coop Norge Handel. Den sammantagna årliga kreditvolymen beräknas inledningsvis bli drygt 200 miljoner kronor.

Liseberg, som satsar allt mer på sina digitala kanaler, utökar betalmöjligheterna för sina kunder med hjälp av Collector. Det nya avtalet innebär att nöjesparkens besökare nu kan betala inträdet, sina åkpass, och produkter i Lisebergs webbshop med faktura eller konto online.

– Det känns både naturligt och bra att kunna erbjuda våra kunder och gäster en smidig fakturalösning som ett komplement till vår kortbetalning. Detta är något som har efterfrågats sedan länge, säger Kent Kierdorf, affärschef Liseberg.

Annons

1100 butiker inom dagligvaruhandeln

Liseberg är dock inte den enda storkunden som Collector landat på kort tid. Även Coop Norge Handel, som ansvarar för koncernens inköp, supply chain och marknadsföring, kommer att använda sig av Collectors betallösningar för sina e-handelssatssningar.

Kedjan består av 1100 butiker inom dagligvaruhandeln med varumärken som Coop Marked, Coop Prix, Coop Mega, Matkroken, Extra och Coop Obs Hypermarked. Utöver det driver kedjan flertalet butiker under varumärkena Obs Bygg, Extra Bygg och Byggmix.

– Vi är glada för att Coops e-handelskunder snart kan välja faktura som betallösning och vi ser fram emot ett bra samarbete med Collector, säger Barbara Fredriksen, inköpschef koncerntjänster Coop Norge Handel.

Annons