Litium listas på AktieTorget till en värdering av 41,9 miljoner

Litium har ansökt om notering på AktieTorget och hoppas i samband med en nyemission få in runt 24 miljoner kronor.

E-handelsplattformen Litium, som nyligen utsåg den tidigare Episerver-VD:n Lars-Olof Norell till ny styrelseordförande, har i dag drygt 250 e-handelskunder. Nu ska man se till att utöka den skaran.

Bolaget har nämligen ansökt om en notering på AktieTorget och genomför i samband med den planerade noteringen en nyemission, som vid full teckning inbringar 24 miljoner kronor före emissionskostnader.

Annons
Annons

Kapitaltillskottet ska främst användas för att stärka Litiums marknads- och försäljningsarbete genom ytterligare säljpersonal och utökat antal partners, samt för att vidareutveckla bolagets produkt.

– Pengarna ska användas för att dra fördel av den position vi har idag i en marknad som visar mycket god tillväxt. Jag ser en investering i Litium som en möjlighet att vara med om den tillväxten, säger Henrik Lundin, VD för Litium.

Första handelsdagen i maj

Litium har nu även erhållit ett godkännande för handel av bolagets aktie på AktieTorget förutsatt att pågående nyemission tecknas till minst 14 miljoner kronor, samt att AktieTorgets spridningskrav uppfylls.

Teckningstiden pågår under perioden 6–27 april och första handelsdag beräknas bli i vecka 20 under andra halvan av maj, till en värdering av 41,9 miljoner kronor.

– Vår devis – e-handel från miljonen till miljarden – illustrerar mycket väl den marknadsposition vi valt. Med en beprövad skalbar affärsmodell och en underliggande marknad med stark tillväxt, är jag övertygad om att vi har en riktigt spännande resa framför oss, säger Henrik Lundin

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!