Livmedelsjätten Ocado visar upp sitt robotlager i unik film

Berättar allt om robotarna som Ica har investerat i.

Häromveckan stod det klart att Ica skulle köpa Ocados robotlösning och implementera den i Sverige. Brittiska Ocado är enligt egen utsago den största dagligvaruhandeln som bara finns på nätet i hela världen, och har särskilt gjort sig känt för sin robotteknologi. Robotarna skiljer sig från andra automatiserade e-handelslösningar genom att bland annat kunna hantera varor i olika temperaturer.

LÄS ÄVEN: Ocado avslöjar fördelarna med Icas nya robotlager

Annons

Icas robotsatsning, som också omfattar att ett helt nytt lager ska byggas, går loss på sammanlagt 1,1 miljarder kronor. Men investeringen innebär att Ica blir ensamt i Sverige om att ha tillgången till Ocados teknik.

LÄS ÄVEN: Ica investerar 1,1 miljarder i robotlager för e-handeln

360 graders-film från lagret

Och det är inte bara vi svenskar som är nyfikna på vad som gör Ocados teknik speciell. I går bjöd nämligen företaget in till en rundvisning av robotlagret, som ligger i Andover i England. I samband med det släppte företaget en film i vilken tittarna kan se sig omkring på lagret i 360 graders vinkel.

Ocados lager i Andover har en yta som motsvarar tre fotbollsplaner, och varje robot färdas en sträcka på mellan 50 och 60 kilometer per dag. En genomsnittsorder med 50 varor tar systemet fem minuter att plocka och packa, enligt en annan informationsfilm som Ocado har gjort.

Annons