Ljusbutik bygger ut lagret för tredje gången på tre år

Det växande e-handelsföretaget som brinner för sina ljus får ytterligare 600 pallplatser på lagret.

E-handeln och ljusbutiken Candels Scandinavia växer så det knakar. Nu bygger de ut sitt lager för tredje gången på tre år för att möta efterfrågan på stearinljus från främst B2B-kunderna.

- Vi märker att våra ljus blir mer och mer populära. Då är det angenäma problem när man måste bygga ut för att klara av att hantera den volym som marknaden efterfrågar, säger Viktor Garmiani, VD på Candles Scandinavia i ett pressmeddelande.

Annons

Utbyggnaden innebär att lagret nu har totalt 3009 pallplatser, som var för sig rymmer mellan 200 och 3000 ljus, beroende på ljusens storlek.

Företaget är enligt egen uppgift den största försäljaren av ljus i Skandinavien och har som mål att omsätta 200 miljoner kronor år 2020.

Candels Scandinavia har sin bas i Örebro, där de även har två fysiska butiker, varav en är en outletbutik som öppnades så sent som i fredags. I örebro finns även företagets egna fabrik, där de tillverkar egna ljus som bland annat säljs vidare till bland andra Clas Ohlson, Lagerhaus, Gynning och Edblad. Ytterligare en fysisk butik finns på Mall of Scandinavia i Stockholm.

Annons