Logistikjätten tar krafttag om strategiska Jönköping

UPS satsningar i Europa börjas synas och i Jönköping har logistikföretaget nu mer än fördubblat sin paketsorteringsanläggning.

I slutet av förra året berättade UPS om sin satsning på den skandinaviska marknaden. Något som nyligen följdes upp med att logistikföretaget i somras utökade sitt UPS Access Point-nätverk i Sverige och i Norden.

Den växande e-handelsmarknaden är självklart intressant för en aktör som UPS och tillväxten i Sverige börjar nu spegla av sig i logistikjättens verksamhet. Bland annat i Jönköping där paketsorteringsanläggningen nu har blivit mer än dubbelt så stor.

Annons

Näst störst i Sverige

Den senaste tidens expansion innebär att anläggningen i Jönköping nu vuxit till 5 000 kvadratmeter och därmed är UPS näst största i Sverige, efter den i Göteborg. Samtidigt har sorteringskapaciteten ökat från 1200 paket i timmen till 2500 paket.

Idag har man drygt 40 chaufförer som utgår från centralen och som främst levererar paket i Småland, Östergötland och Västergötland.

– Jönköping har en idealisk position i södra Sverige och där vi varit sedan 2004. Det är en strategisk knutpunkt nära till våra distributionscentraler. Vi expanderar nu för att tjäna det växande behovet hos våra kunder, säger Chema Odriozola, VD för UPS i Norden.

Annons