Lotta Lyrå lämnar IKEA – blir VD på Clas Ohlson

Tar över VD-rollen i mitten av juni 2017.

Nyligen kunde vi berätta att Clas Ohlson skulle göra som IKEA och öppna en mindre omnikanalbutik i Stockholm. Kanske blir det fler IKEA-inspirerade drag framöver för i dag meddelar Clas Ohlson att företagets nya VD är hämtad från just IKEA.

Den 16 juni 2017 tillträder Lotta Lyrå rollen som VD för bolaget. Hon kommer närmast från en befattning som utvecklings- och expansionschef på IKEA Gruppen där hon också har ingått i koncernledningen. 

Annons

- I Lotta Lyrå har vi knutit till oss en stark ledare med många relevanta erfarenheter och personliga egenskaper som gör henne till rätt person att fortsätta utveckla verksamheten. Lotta kommer till ett fantastiskt bolag som står på en stabil grund och jag ser mycket fram emot att jobba tillsammans med henne i Clas Ohlsons fortsatta tillväxtresa, säger Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i Clas Ohlson, i ett pressmeddelande.

"Ska bli väldigt inspirerande"

Lotta Lyrå har tidigare även haft ett antal positioner hos Södra Skogsägarna och McKinsey & Co.

- Detaljhandeln befinner sig i ett spännande skede med nya aktörer, ny teknologi och nya förväntningar från konsumenterna och det ska bli väldigt inspirerande att tillsammans med alla medarbetare på Clas Ohlson vara en drivande faktor i den utvecklingen, säger Lotta Lyrå om sin nya tjänst.

Lotta Lyrå efterträder Peter Jelkeby som kommer att vara tillförordnad VD för företaget fram till dess att hon är på plats i juni.

UPPDATERING: Det stod tidigare i artikeln att Lotta Lyrå närmast kom från rollen som VD-assistent på IKEA. Korrekt är att hon tidigare hade den rollen, men att hon efter det har haft en befattning som utvecklings- och expansionschef på IKEA Gruppen. 

Annons