Lyckades inte ändra lagen – vinmarknadsplats läggs ner

Tjänsten försvinner vid årsskiftet.

För nästan exakt fem år sedan lanserades Amazon Wine, en marknadsplats som skulle ta upp kampen med konkurrenten Wine.com, och helt enkelt erbjuda ett antal viner till försäljning över nätet.

Nu har dock verksamheten, som efterhand expanderade till allt fler stater i USA, nått sitt slut. Amazon kommer att lägga ner Amazon Wine den sista december. Anledningen är enligt Tech Crunch att USA:s lagar för alkoholförsäljning gör det svårt för företag att sälja alkoholhaltiga varor och samtidigt agera som en marknadsplats för andra. E-handlaren ska ha underrättat sina säljare om saken i ett mail. 

Annons

Lades ner till förmån för Whole Foods

Amazon säljer redan vin via tjänsterna Prime Now och Amazon Fresh, och konkurrensproblemet har blivit ännu större sedan Amazon köpte Whole Foods, som också säljer vin.

Enkelt förklarat fick Amazon till slut välja mellan att sälja vin i sina nyare kanaler som Whole Foods, eller i sina äldre som Amazon Wine. Då föll valet kanske inte så överraskande på de nyare alternativen.

Enligt Tech Cruch har Amazon utan framgång försökt få till en lagändring för att kunna fortsätta sälja vin på sin marknadsplats.

Annons