Lyko får ny VD – rekryterar Kicks ekonomichef

Joanna Hummel tillträder i höst.

Från Kicks ekonomichef på Norden-basis till VD på Lyko. Den resan gör Joanna Hummel i höst. Målsättningen är att det anrika familjeföretaget nu ska kunna ta ytterligare marknadsandelar, både på den fysiska marknaden och inom e-handeln samt både inom och utanför Sveriges gränser.

Omsätter 600 miljoner

De senaste fem åren har företaget enligt egen utsago växt med över 30 procent årligen och idag omsätter skönhetsgiganten över 600 miljoner kronor. En tillväxt som den tillträdande VD:n säger sig vara imponerad över.

Annons

- Jag är imponerad av takten i vilken Lyko vuxit sig till en självklar destination för hårvård och skönhet. Positionen som Lyko har är unik. Fysiska butiker kombinerade med en, jämfört med sina konkurrenter, mycket stark onlineverksamhet. Jag ser fram emot att som VD, tillsammans med det befintliga teamet, ta bolaget till nästa nivå, säger Joanna Hummel i ett pressmeddelande.

Ska storsatsa i Norge

Kedjan har idag 40 helägda butiker i Norge och Sverige och gick så sent som igår ut med att de planerar en storsatsning i grannlandet. Målet är att i bägge länderna bli det självklara valet för hårvårds- och skönhetsprodukter - något som styrelseordförande Per Sjödell nu tror kommer bli möjligt under Joanna Hummels ledning.

- Jag är mycket glad över att välkomna Joanna som ny VD för Lyko och ser fram emot att fortsätta utveckla denna framgångsrika verksamhet tillsammans. Joannas gedigna branschkunskap, erfarenhet av att driva värdeskapande tillväxt och passionerade ledarskap kommer bli en stor tillgång under vår fortsatta expansion, säger han.

Annons