MQ överväger att stänga butiker efter svag rapport

Börsras blev sista droppen.

Klädkedjan MQ ska utvärdera behovet av att eventuellt stänga några av kedjans fysiska butiker. Det meddelar kedjans vd Christina Ståhl efter att företaget i förra veckan släppte ännu en svag kvartalsrapport.

Rapporten hade fått rubriken "Ett svagt kvartal i en marknad i förändring" och konstaterade att nettoomsättningen under det andra kvartalet, som för MQ infaller mellan december och februari, hade minskat med 9,7 procent. Det innebär att koncernen under kvartalet omsatte 448 miljoner kronor.

Annons

Sett till första halvåret av räkenskapsåret minskade nettoomsättningen med 5,7 procent, till 887 miljoner kronor.

"Ska göra rätt saker i rätt takt"

Christina Ståhl menar att det nu är dags att agera på de vikande siffrorna.

- Självklart är det så att ingen företagsledning i Sverige ser denna typ av siffror utan att agera. Men vi ska göra rätt saker och i rätt takt, och det kommer vi att göra grundligt och komma tillbaka innan vi presenterar det i detalj, ska hon ha svarat på frågan om det är aktuellt att stänga ner butiker inom den närmsta framtiden, enligt Dagens Industri.

"Svårt för kunderna att anamma"

Hon sa även att företaget "gärna lägger på en växel till och utvecklas ytterligare" i e-handeln, och tillade:

- Man ska också komma ihåg att vi kommer ifrån traditionell fysisk handel, och det kan göra att kunderna har lite svårare att anamma oss som en ren e-handelsaktör.

Samtidigt ska Ståhl ha berättat att e-handel inte har blivit så stor som bolaget hade tänkt sig att den skulle vara vid det här laget. Dessutom ska företaget ha berättat att de ofta medvetet lägger sina hyreskontrakt för de fysiska butikerna på korta perioder om cirka ett till två år.

Annons