Macys lägger ner 35-40 butiker

Amerikanska varuhuskedjan Macys stänger 35-40 butiker bland annat på grund av en ökad konkurrens från e-handeln.

Varuhuskedjan Macys i USA stänger 35-40 butiker i början av 2016. Enligt kedjan ska avvecklingen motsvaras av en omsättning på 300 miljoner dollar, vilket i sin tur är en procent av företagets totala omsättning.

Enligt AP beror nedläggningen på en ökad konkurrens från e-handeln, samt att de amerikanska kunderna blivit mer prismedvetna, men Macys själva ser de nedlagda butikerna som ett naturligt steg i företagets satsning på omnikanal.

Annons
Annons

- Macys är redan en av de största och snabbast växande digitala plattformarna i landet. Vårt snabbväxande digitala erbjudande, inklusive robusta appar och mobilt förstärkta webbplatser integrerar med våra butiker för att ge en oöverträffad omnikanal-shoppingupplevelse för kunderna var som helst, när och hur de föredrar att handla. Som ett resultat har vi möjlighet att attrahera nya kunder och öka lönsamheten, säger Terry J. Lundgren, VD på företaget.

Det har ännu inte framkommit vilka butiker som ska stängas. Totalt driver Macys för närvarande 770 butiker. Den planerade nedläggningen ska enligt uppgift innebära att ett antal anställda får lämna sina tjänster, även om en del kommer att erbjudas nya arbeten på andra platser.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!