Maffiadotter öppnade e-handel som ”sålde” kaffekapslar

Planer fanns även att "sälja" olivolja.

Nyligen dog den ökända maffiabossen Salvatore “Totò” Riina, också kallad “The Beast”, som sägs stå bakom runt 150 mord i Italien. Han verkar även ha gått under namnet Zu’ Totò, eller fabror Totò, och han avtjänade 26 livstidsstraff då han dog i cancer vid 87 års ålder.

Familjens tillgångar verkar i samband med detta ha frysts vilket har fått dottern Maria Concetta Riina att vända sig till e-handeln. Hon ska nämligen kort efter hans död ha startat en nätbutik vid namn Zu’ Totò, som sålde kaffekapslar. På hennes Facebook-sida ska hon även ha berättat om planer på att utöka sortimentet med olivolja.

Annons

Utpressningskaffe

"Sålde" är dock inte helt korrekt då det enligt experter snarare handlar om ett sätt att utpressa lokala caféer och barer. Maffian säljer helt enkelt kaffe till överpris som butiker tvingas att köpa in. Enligt The Guardian, som är en av de tidningarna som rapporterar om e-handeln Zu’ Totò, så har vissa karteller ibland gått så långt att de startat upp en egen kaffetillverkning.

Utpressningskaffe är alltså ett känt begrepp och Maria Concetta Riinas verksamhet ska snabbt ha stött på patrull hos italienska myndigheter. Nätbutiken ska inte längre vara tillgänglig.

- Barer och restauranger är villiga att betala det högre priset i rädsla för att straffas. Det är ett subtilt sätt att utpressa pengar av bar- och restaurangägare - och en metod som är svår för polisen att komma åt, säger maffiaexperten Antonio Nicaso till The Guardian.

Annons