Magento får storinvestering – tar in 250 miljoner dollar

Med nytt riskkapital ska Magento bland annat utöka takten för sin globala expansion.

Det nya året har börjat bra för plattformsleverantören Magento, som meddelar att företaget har fått en investering på 250 miljoner dollar från det kinesiska investmentbolaget Hillhouse Capital. Pengarna ska enligt ett pressmeddelande från Magento användas till att öka takten för företagets globala expansion. Mer exakt ska Magento investera i bland annat marknadsföring, kunsdupport och att lansera nya produkter.

Magento är i dagsläget en av världens mest populära open source-plattformar. Enligt Ehandelsindex är plattformen näst efter WooCommerce den populäraste open source-plattformen bland svenska e-handlare, med 657 anslutna butiker.

Annons
Annons

Ser extra stor potential i Asien

Globalt har Magento dock enligt egen utsago betydligt fler kunder än så.

- Vår kraftfulla molnbaserade plattform stöds av ett globalt ekosystem av integrationer och teknikpartners som gör det möjligt för över 250 000 kunder att generera mer än 50 miljarder dollar i årlig försäljning, men vi har bara precis börjat, säger Mark Lavelle, VD på Magento Commerce, i pressmeddelandet.

Och även Hillhouse Capitals VD Lei Zhang är nöjd med sitt företags investering.

- Vi ser otroliga tillväxtmöjligheter för Magento över hela världen, och framför allt i Asien, kommenterar han i pressmeddelandet.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!