MatHem börjar rulla i elbil – med solceller på taket

3,5 ton tung lastbil och 100 procent eldrift.

Om en timme sker något unikt i svensk nätmatshistoria. Då presenteras nämligen MatHems nya transportfordon på företagets lager i Bromma. Och det är inte vilken bil som helst. Nätmatsföretaget blir nämligen först ut med att börja köra ut sina varor i en eldriven lastbil. 

Börjar rulla på fredag

Idén ska ha kommit genom ett samarbete mellan MatHem, Volkswagen, AL-KO, ATB och Carlsen-Baltic. På fredag kommer bilen att synas ute på vägarna. 

Annons

Enligt MatHem handlar i snitt 25 procent av deras kunder ekologisk mat - vilket ska vara tre gånger mer än snittet för svenska matbutiker. Detta faktum har gjort att MatHem velat föregå med gott exempel och även själva satsa på ett mer miljövänligt samhälle.

- Mat på nätet är en fort växande bransch. Vi har redan fler än 230 bilar, och det är oerhört viktigt att vi gör vårt bästa för att även miljön förbättras, säger Frederik Engelfeldt, VD för Mathems transportbolag KörHem, i ett pressmeddelande.

“Bilen är även ergonomisk”

Företaget är nu stolta över att vara med och leda den utvecklingen.

- Vi är bland de första matleverantörerna i Europa, eller kanske till och med världen, att ta fram en lätt lastbil i 3,5 tons-klassen som drivs av elektricitet både i motor och i kylutrymme, säger Christer Carlberg från projektgruppen. Det känns bra att vi tagit fram en elbil som har jämförbara lastmöjligheter med en vanlig lätt lastbil. Dessutom är den ergonomisk tack vare sin låga instegshöjd i skåp och hytt.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!