MatHem levererar kylvaror till kunder som inte är hemma

Nätmatjätten inleder ett samarbete med Slättö som innebär att fastighetsägarens hyresgäster kan få sina varor levererade till kylutrymmen i entrén.

Det pågår just nu försök med så kallade paketboxar för fastigheter runt om i landet. Målgruppen är allt från villaägare, bostadsrättsinnehavare och hyresgäster till företag där tanken är att det ska bli enklare för mottagaren att ta emot paket utan att behöva ta sig till ett ombud.

Nu inleder MatHem ett samarbete med fastighetsägaren Slättö som går i samma anda. Något som bland annat innebär att Slättö kommer att bygga kylrum i anslutningen till entréerna så att MatHems kunder kan få sina varor levererade även när de inte är hemma.

Annons

– Det här är ett led i vår strävan att ge våra hyresgäster ett kvalitativt boende, förenklad vardag, samtidigt som det gynnar miljön. En stor anledning till varför man tar bilen till arbetet är för att handla på vägen hem. Med vårt samarbete med Mathem blir dessa resor onödiga, säger Henrik Nordlöf, vice vd för Slättö.

Västerås först ut

Samarbetet innebär även att Slättös hyresgäster kommer att kunna ta del olika erbjudanden och fria leveranser. Först ut i satsningen blir Slättös projekt på Öster Mälarstrand i Västerås där cirka 90 lägenheter ska börja byggas under 2016.

– Vi är glada över samarbetet med Slättö. MatHems affärsidé är att förenkla människors vardag och våra kunder spar cirka fyra timmar i veckan genom att handla mat på nätet, säger Dan Rexhammar, ansvarig för samarbeten på MatHem.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!