MatHem tar den virtuella matbutiken till Sverige

Nu kan du veckohandla i Stockholms tunnelbana. I Östermalms tunnelbanestation har MatHem.se skapat en virtuell matbutik där kunder kan handla via mobilen och få sina varor levererade hem till dörren.

I förra veckan smällde den brittiska dagligvarukedjan Tesco upp virtuella shoppingväggar på flygplatsen Gatwick. Ett experiment som ska pågå under ett par veckor men som man tidigare provat i Sydkorea och som där slagit väl ut.

Nu provar MatHem.se ett liknande grepp och man har skapat en virtuell matbutik på Östermalmstorgs tunnelbanestation. I tunnelbanenedgången från Stureplan kan konsumenter nu handla genom att scanna varorna som önskas via mobilen och maten levereras sedan hem till dörren.

Annons
Annons

– Man har länge talat om ”Det intelligenta kylskåpet”, säger Tomas Kull, grundare av MatHem.se. Med möjligheten att själv scanna varor på ett enkelt sätt via MatHem-appen är det nu verklighet. Vi vill med den virtuella butiken i tunnelbanan visa hur enkelt och snabbt det kan vara att handla, oavsett vart du befinner sig ska det vara lätt att beställa mat på nätet.

Läser av streckkoder med mobilen

MatHem.se använder sig av kameran i mobilen för att läsa av streckkoderna på produkterna. När streckkoden identifierats så hamnar produkten i varukorgen, under förutsättning att den finns bland de 10 000 varor som MatHem.se har i sitt sortiment


MatHems temporära butik i tunnelbanan

Man också enkelt kan scanna av varor hemma allt eftersom de tar slut i kylen och skafferiet, eller även scanna av något gott man blir bjuden på som man själv vill köpa hem.

Den virtuella matbutiken kommer att vara öppen under några veckor och är antagligen ett sätt att testa och se hur pass intressant tjänsten är för resenärerna i tunnelbanan.

Jetshop gjorde ett liknande experiment i våras på Stockholms Centralstation. De använde sig dock av QR-koder och tjänsten var helt webbaserad men det är alltid spännande att se nya varianter inom e-handel.

 

Annons
Annons

Källa: Press via epost

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!