MatHems ex-VD: ”Kan inte gå omkring där med käpp”

Avslöjar allt om sitt beslut.

Tomas och Karolin Kull grundade MatHem 2006, och sedan dess har paret drivit företaget till vad det är idag. Tomas var vd och Karolin marknadschef. Men i förra veckan kom meddelandet att paret hade valt att lämna sina operativa roller. 

LÄS ÄVEn: MatHems VD kliver av: "Svårt att jobba på som inget har hänt"

Annons

Detta kom som en chock för många. Men nu har Ehandel.se pratat med Tomas för att höra vad beslutet egentligen handlade om.  

– Vi bestämde gemensamt, redan i oktober förra året när Kinnevik tittade på att gå in i MatHem, att jag skulle lämna min roll som vd eftersom att de hade en tidshorisont på 10 till 15 år. Jag fyllde 56 i år, så jag tyckte att det hade varit bäst om någon annan skulle ta över rodret. Så det handlar inte om några märkvärdiga saker alls, säger Tomas Kull till Ehandel.se och fortsätter: 

– Jag kan ju inte gå omkring där med en käpp, som sjuttioårig-vd. Var sak har sin tid. Man kan inte göra allting. Och det här beslutet är det bästa för företaget. Jag tycker att framtiden känns jättespännande nu. Att Andreas Bernström, som är styrelseordförande, nu ska vara vd tills MatHem hittar en ny - ger ju honom en bra chans att få en inblick i hela företaget. 

LÄS ÄVEN: Kinnevik går in i MatHem med totalt 900 miljoner

"MatHem kommer överleva dig"

Enligt Tomas var det naturligt att Karolin, hans fru, skulle sluta i samma veva som sin man.

– Det blir naturligt så här. Vi har gjort detta tillsammans i tolv år. Skulle jag gå hemma och hon jobba, nej, vi gör helt enkelt saker och ting ihop. Sen är vår organisation superbra, så vi var inte det minsta oroliga över att sluta. Man vill ju ge dem man har jobbat med chansen att ta ett steg uppåt. Så det är ju också jätteroligt och spännande. Kinnevik är jättekompetenta så det känns bra att ha fått in en sådan investerare, som tänker långsiktigt, berättar Tomas Kull och avslutar med:  

– Jag hade en kollega till mig som sa en gång; "Tomas, tänk att MatHem kommer överleva dig". Det var en ganska häftig tanke, det gjorde också att det var enklare att fatta ett beslut. För det är ju den drömmen man har, att MatHem faktiskt ska överleva mig och Karolin. Det vore jättehäftigt.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!