MatHems midsommarsuccé – 3000 kassar till skärgården

Levererade mat för en halv miljon på en enda dag.

Midsommarhelgen blev en riktig festmåltid för nätmatsföretaget MatHem. Redan förra året började företaget köra ut mat med båt ut till semestrande svenskar i Stockholms skärgård.

Matkassar för en halv miljon på en dag

Efterfrågan på tjänsten var redan då så pass stor att man bestämde sig för att upprepa konceptet även i år. Med hjälp av specialgjorda kylskåp och ett externt företag som utför själva båtleveranserna, skickar de även i år ut sina kassar till öarna. Och behovet av att få maten utkörd i skärgården har inte minskat sedan förra året.

Annons

- Det har varit en helt grym efterfrågan, verkligen en jätteefterfrågan! Vi körde ut mellan 2500 och 3000 matkassar för uppskattningsvis en halv miljon kronor bara dagen innan midsommar, säger en överväldigad Tomas Kull, VD för MatHem, till Ehandel.se.

Och till slut ledde de många beställningarna av mat till Stockholms skärgård till att MatHem faktiskt fick sätta stopp.

- Vi har som princip att vi aldrig levererar om vi inte kan hålla kvaliteten, så vi fick stänga bokningen och alla som ville handla hade inte möjlighet att göra det, säger Tomas Kull.

Fria leveranser i Skåne

Men det är inte bara de som semestrar i Stockholms skärgård som kommer att kunna beställa från MatHem i sommar. Även semesterfirare i Båstad, Mellbystrand, Orust, Sandhamn, Skanör/Falsterbo, Tjörn, Torekov, Vejbystrand, Ven, Viken, Värmdö eller på Österlen, kan under sommaren få kassarna levererade till dörren. Dessutom har företaget ett introduktionserbjudande med fri leverans i hela Skåne.

- Vi vill följa med våra kunder på semestern, så att de får möjlighet att handla var de än befinner sig, avslutar Tomas Kull.

Annons