MatHem.se ska växa med 60 nya miljoner

Nätbutiken MatHem.se som den senaste tiden köpt upp Hemmalivs, Tasteline och NetXtra meddelar nu att de tagit in ytterligare 60 miljoner i kapital.

MatHem kallar sig Sveriges ledande aktör inom mat på nätet och detta känns inte orimligt med tanke på deras framfart den senaste tiden. Tomas Kull, vd på MatHem.se, har följande att säga om deras tillväxt och uppköp:

– MatHem.se har vuxit både organiskt och med tre förvärv på bara ett år. Med de senaste förvärven Tasteline.com och Netxtra har vi fått in viktig kompetens och har nu även möjlighet att ha det klart största sortimentet online och till riktigt konkurrenskraftiga priser. Med kapitaltillskottet har vi nu ännu större potential att växa och möta den ökade efterfrågan på hemleverans av mat.

Annons

Det senaste förvärvet av Axfoods e-handelskoncept NetXtra skall även gett MatHem tillgång till eget lager, vilket sägs vara viktigt för deras framtida tillväxt.

De som investerat 60 miljoner i MatHem skall vara Wealth Service Management AB och Verdane Capital. Verdane Capital tillförde även förra året 20 miljoner till MatHems kassa.

Denna gång skall pengarna användas till aggresivare marknadsföring och bättre priser mot konsument. Jesper Almkvist som är investeringsansvarig på Wealth Service Management har följande kommentar:

– Vi är övertygade om att marknaden för dagligvaror över internet kommer att fortsätta att uppvisa stor potential under lång tid framöver. Vi ser med tillförsikt fram emot att MatHem.se vidareutvecklar sin ledande marknadsposition. Det känns även tillfredsställande att kunna bidra till MatHems redan starka ägarbas med vårt breda kontaktnät bland sportprofiler, entreprenörer och investerare.

 

Källa: press

Annons