Mathems svar på ”matsnusket”: Sju kylbilar tas ur bruk

Den interna granskningen leder till åtgärder.

E-handlaren Mathem mötte igår stark kritik i media efter att ett granskande program pekat ut företaget som dåliga på livsmedelshantering. Företagets vd Tomas Kull höll inte med om anklagelserna men företaget tog ändå snabbt flera stora beslut för att undersöka och hitta eventuella problem. En sak som stod i fokus var varma kylbilar.

LÄS ÄVEN: "Vi ser mycket allvarligt på uppgifterna"

Annons

I dag, bara en dag efter mediauppståndelsen, så meddelar Mathem att de tagit sju kylbilar ur bruk efter en intern granskning.

- Mathems åtgärder efter granskningen är: Sju bilar tas ur drift direkt då de haft en snitttemperatur på 8,8 grader. Ytterligare sex bilar har haft ett snitt på 6,2 - 7,3 grader. Dessa sju bilar tas direkt ur bruk. Tiotalet bilar specialgranskas, skriver företaget.

"Sju åtgärder ska testas"

Företaget har även infört nya rutiner för att sänka temperaturerna i bilarna.

- Sju åtgärder ska även testas de närmaste månaderna för att sänka snitt-temperaturerna i kylbilarna ytterligare. Den påskyndande granskningen av kylbilar och hygien i verksamheten täcker perioden 1-10 oktober 2018.

I det stora hela så sägs det dock vara en liten del av flottan som haft problem med temperaturerna.

- Mathems interna granskning av 242 kylbilar och hygien i verksamheten visar att 1 procent av bilarna har haft oacceptabla temperaturer vid enskilda tillfällen och att 0 procent av transportlådorna varit allvarligt smutsiga.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!