Mats Ingelborn om hur TV-programmet påverkat e-handeln

"All exponering är bra exponering".

Redan i februari kunde vi berätta den smått otroliga historien om att e-handelskändisen Mats Ingelborn skulle delta i SVT:s dejtingprogram "Gift vid första ögonkastet", som spelades in i höstas, och i samband med det gifta sig i TV.

"Fanns förälskelse från bådas sida"

Nu har sista avsnittet sänts, och resultatet står klart. Efter seriens slut fortsatte paret att vara gifta, men något långvarigt äktenskap blev det inte. Strax innan jul valde Mats Ingelborn och hans numera exfru Elizabeth Feurst, att gå skilda vägar.

Annons

- Förälskelse fanns nog från bådas sida, men det blev aldrig djupare än så och då höll det inte, säger Mats Ingelborn till Ehandel.se.

Han menar att inspelningsperioden är en väldigt konstlad situation och att det först är efter att kamerorna är borta som man kan börja lära känna varandra på riktigt.

- Under de här veckorna när man träffas och filmas så får man mycket positiv affirmation utifrån. Alla säger hela tiden “åh vad ni är bra ihop”, vilket gör att man faktiskt tror på det. Först när man lämnas ifred upptäcker man att det kanske inte var så, förklarar han.

Gav frun rundtur på lagret 

I början av serien kunde tittarna se flera scener som visade Mats Ingelborns vardag, där en stor del består av jobbet. Redan i program nummer två av de totalt åtta, tog han med sig den då nyblivna frun till sitt strumpbyxelager för att visa henne runt.

- Mycket av det som är filmat av mig under de första avsnitten är till stor del filmat här på kontoret och på lagret. Men det är inte så konstigt, företaget är en stor del av mitt liv och jag tillbringar mycket tid på kontoret, säger Mats och avbryter en kort stund för att ta emot en leverans i dörren.

Hade ditt jobb någon del i att relationen sprack?

- Jag har inte förstått det så. Det är ingen hemlighet att jag gör det jag gör, jobbet är en del av mitt liv, säger han.

Men trots att e-handeln har fått visst utrymme i serien säger Mats Ingelborn att det än så länge är tveksamt om det gett någon effekt på försäljningen.

Annons

- Jag tror inte att det gjort nån effekt på e-handeln. Jag kan inte se att det gjort det.

Tror du att det blir någon effekt nu när serien är slut?

- Jag säger såhär; all exponering är bra exponering, men om det kommer göra några fantastiska förändringar på resultatet, det är jag tveksam till, säger han.

"Inte känts okej att ta in nån ny" 

Mats Ingelborn tycker att det är skönt att själva sändningen nu är över. Men någon ny kärleksrelation har han inte vågat gå in i ännu.

- Det har inte känts helt okej att ta in någon ny medan allt det här fortfarande håller på. I offentligheten var jag ju gift fram tills i går kväll, avslutar Mats Ingelborn.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!