I dag: Mat.se levererar nu direkt till din baklucka i Göteborg

Genom ett samarbete med Volvo ska Mat.se leverera kundernas matkassar direkt till bilen.

I dag lanserar e-handeln Mat.se matleveranser till bil i Göteborgsområdet. Genom att använda tjänsten Volvo In-Car Delivery ger kunden under en begränsad tid Mat.se tillgång till sin bil. Mat.se använder sig av en så kallad digital nyckel för att öppna bilen. Sedan väntar matkassen i bilens baklucka när ägaren kommer tillbaka.


Mat.se levererar till en parkerad bil

Annons

Ehandel.se har tidigare berättat om ett liknande upplägg i Tyskland där Audi, DHL och Amazon tillsammans skulle leverera paket till bilar, samt att Volvo tagit initiativ på området förut.

- Man beställer på mat.se som vanligt och sen kör vi ut maten till bilen. Sedan får kunden ett sms där det står att leveransen är gjord, förklarar Måns Danielsson, VD på Mat.se.

"Positivt ur hållbarhetsperspektiv"

Den nya servicen är tänkt att förenkla för kunderna, som utöver hemleverans kan välja att få sin mat levererad till exempel när de är och arbetar eller handlar någonting annat. Enligt Måns Danielsson ska det inte heller vara några problem om maten blir stående en stund eftersom den kommer i vad som ska vara en helt ny sorts kylpåse som trots att den är i papp ska hålla maten kall även i en varm bil.

När leveransen är klar får kunden ett sms med en bekräftelse

- Att leverera direkt till en Volvo är ett naturligt steg att förenkla och att utveckla kundupplevelsen av att handla mat på nätet. Det är också positivt ur ett hållbarhetsperspektiv då vi kommer att köra ännu kortare sträckor mellan leveranserna, säger Måns Danielson.

Leveransmodellen är än så länge endast tillgänglig för de som bor i Göteborgstrakten och har en Volvo. Den som vill utnyttja Volvo In-Car Delivery väljer helt enkelt det alternativet i samband med att han eller hon gör en beställning.

Annons