Expansion: Matsmart lanserar i Norge nästa vecka

Det snabbväxande e-handelsföretaget har fått mängder av förfrågningar från Norge. Nu är det dags för lansering.

Nästa vecka öppnar Matsmart den norska sidan www.matsmart.net och går därmed in i grannlandet med en så kallad soft launch. De norska kunderna får tillgång till en norsk sida, och företaget kommer också att ha en Facebook-sida och ett nyhetsbrev på norska.

- Många i Norge har hört av sig och undrat när de kan börja handla hos Matsmart. Därför känns det otroligt kul att det nu är möjligt och att just Norge blir det första land vi expanderar till, säger Karl Andersson, VD och en av grundarna till Matsmart.

Annons

Vana av att handla svenskt i Norge

Om allt går vägen kommer Matsmart från och med i höst att leverera hem till norska adresser, men till en början får norrmännen beställa från hemlandet och sedan hämta sina varor i Sverige. Lanseringen nästa vecka blir ett första steg mot marknaden i väst som förhoppningsvis ska ge bolaget nyttiga erfarenheter och lärdomar att bygga vidare på.

Matsmarts VD menar att det finns en vana i Norge av att handla billiga varor på den svenska sidan gränsen.

- Nu kan de handla på Matsmart och få varorna levererade till det köpcentrum de brukar besöka. Genom att köpa överskottsartiklar hos Matsmart räddar kunderna varor från att slängas och därmed minskas matsvinnet. Jag tror att vår affärsidé kommer att attrahera miljömedvetna norrmän, säger Karl Andersson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!