Media Markts förre VD startar ny sajt för TV-försäljning

Vitvaruexperten.com får sällskap av Tvexperten.com som ska ge kunderna bättre och billigare tillgång till TV-apparater.

För några månader sedan lanserades Vitvaruexperten.com, en butik som med hjälp av god service och bra priser ska bli det självklara målet för den som behöver ny tvätt- eller diskmaskin.

"Vet var etablerade kanaler är mindre bra"

Nu har företaget, med VD Mikael Hagman i spetsen, bestämt sig för att ta sitt koncept vidare till TV-branschen. Senare denna månad öppnar nämligen Vitvaruexperten.com systerbutiken Tvexperten.com.

Annons
Annons

- Vi tror att det finns ett behov bland konsumenterna att köpa en del av sina produkter hos specialister, där kunskapsnivån är hög och sortimentet är djupare snarare än bredare. Vi har sett hos Vitvaruexperten.com att det finns önskemål om att kunna få svar på sina, ibland komplicerade, frågor via telefon, mail eller chatt. Det här är nog speciellt viktigt när man talar om större investeringar så som vitvaror och större TV-apparater, säger han.

Varken TV-apparater eller vitvaror är dock några nya produkter för Mikael Hagman, som tidigare haft rollen som Media Markts VD. Flera av hans kollegor har också en bakgrund hos elektronikjätten.

- Vår bakgrund på Media Markt gör ju att vi har en bra insikt i vad som krävs för att kunna konkurrera, det har varit en viktig kunskap i planerandet av projektet och framför allt så vet vi var de har sina styrkor och var de etablerade kanalerna är mindre bra.

Hur ser ni på konkurrensen i branschen?

- Vi har, och kommer att ha, en stor respekt för konkurrenssituationen. Men vi skulle ju inte ge oss in på det här om vi inte trodde det var möjligt.

Vitvaruexperten växer snabbt

Tanken bakom Tvexperten.com är att erbjuda kunderna något som är bättre och billigare än de alternativ som finns på marknaden i dag. Dessutom ska kunden erbjudas hjälp med till exempel montering och hemleverans under kvällar och helger.

- Tvexperten.com kommer att vara konkurrenskraftigt på pris via vårt internationella inköpsnätverk, vi kommer att kunna erbjuda en hög kunskapsnivå inom området TV och vi kommer att kunna erbjuda samma flexibla hemleveranslösning genom vår livspusselanpassade leveransplattform.

Hur går det annars för Vitvaruexperten? Några nyheter?

Annons
Annons

- Vitvaruexperten.com går såpass bra att vi kommer att behöva utöka vår kundtjänstbemanning och anställa fler människor. Utan att ge sig in på detaljer så ligger vi idag på månadsvolymer nu som vi inte trodde vi skulle uppnå förrän mot slutet av året.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!