MediaMarkt säljer svensk elbil på nätet

Kommer att monteras i Landskrona.

En ny svensk elbil är tydligen på väg ut på marknaden. Efter att ha dragit in över 10 miljoner kronor via en framgångsrik crowdfunding-kampanj siktar det svenska startup-bolaget Uniti på en lansering 2019.

Den svenska elbilen, med namnet Uniti, kommer att produceras i Sverige och själva monteringen kommer att äga rum i Landskrona. Bilen är byggd för att fungera i stadsmiljö men ska ändå kunna ta sig 30 mil på en laddning.

Annons

Hör hemma bland hemelektronik

I dag meddelar MediaMarkt att företaget skrivit på ett exklusivt avtal med Uniti och redan nu kan du förboka en bil i hemelektronikföretagets nätbutik.

- Våra bilar hör inte hemma hos traditionella bilåterförsäljare, utan snarare bland den senaste hemelektroniken. MediaMarkt Sverige är en del av Europas ledande hemelektronikkedja och det var därför ett naturligt val för oss att inleda samarbete med dem, säger Lewis Horne, VD på Uniti.

"Den ligger i tiden"

MediaMarkt säger sig samtidigt vara mycket glada över att få hjälpa ett svenskt startupföretag.

- Unitis elbil ligger i tiden och vi är särskilt glada över att samarbeta med ett spännande svenskt startup-bolag som dessutom bidrar till att stärka den svenska industrin, säger Per Kaufmann, VD på MediaMarkt Sverige.

Utöver att man kan beställa bilen i MediaMarkts e-handel så ska den även visas upp i vissa av företagets butiker.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!